Večernji: Uvjerljivo najaktivnija zastupnica u EP-u

 

U dosadašnjem tijeku mandata usvojeno je 5 njezinih izvješća i još 28 na kojima je radila kao izvjestiteljica u sjeni, prihvaćena su 573 njezina amandmana, 293 rezolucije...

Ova godina bila je iznimno uspješna za hrvatsku zastupnicu u EP-u i dopredsjednicu HKS-a Ružu Tomašić. Među brojnim aktivnostima i uspjesima valja izdvojiti to da su usvojena dva njezina izvješća o važnim uredbama u području ribarstva i regionalnog razvoja te za Hrvatsku vrlo bitan amandman o tehničkim mjerama u ribarstvu.

Organizirala je i prvu međunarodnu konferenciju o zdravstvenom turizmu na otocima u svibnju na Korčuli te bila suorganizatorica konferencije o zdravstvenom turizmu u Bruxellesu.

Prema najrelevantnijem statističkom izvoru o aktivnostima zastupnika MEPRanking.eu, Ruža Tomašić uvjerljivo je najaktivnija među hrvatskim zastupnicima i ulazi među 12% najaktivnijih zastupnika u cijelom EP-u.

U dosadašnjem tijeku mandata usvojeno je 5 njezinih izvješća i još 28 na kojima je radila kao izvjestiteljica u sjeni, prihvaćena su 573 njezina amandmana, 293 rezolucije, na plenarnoj sjednici svoja je stajališta iznosila više od 1000 puta i poslala je 146 zastupničkih pitanja Komisiji i Vijeću.